понедељак, 15. април 2019.

Kako šminka može da upropasti ceo izgled

Dobro jutro drage moje. Danas vam neću pričati o proizvodima već neko moje zapažanje koje mi jako smeta. Svako jutro idem na posao tramvajem sedmicom i uglavnom pošto se dugo vozim nemam šta da radim pa onda posmatram ljude u prevozu. Najviše posmatram devojke i žene šta su obukle i naravno kako su se našminkale.
Jutros sam se baš iznervirala zato što je bio pun tramvaj devojaka i žena koje su totalno pogrešno nanele svoj make up, kao da su se dogovarale da se sve isto našminkaju.
Prva greška koja se pravi je nanošenje dosta tamnijeg pudera od tena koji imate, uredu bi bilo da uveče negde izlazite pa da stavite tamniji puder, ali preko dana je stvarno preterano. Izledaćete kao da imate masku na licu što je po meni katastrofa.
Druga greška je što se taj puder koji stavljate ne izblenda kako treba, nego ostane na licu u flekama što je ponovo katastrofa
Treća greška je što se stavlja na već tamnije lice mnogo rumenila, što je ponovo za dnevnu šminku katastrofa.
Četvrta greška je što se na tako već izmalterisano lice ne stavlja neki karmin ili sjaj, pa vam usne onda izgledaju kao da su bolesne i sve se u prevojima usne sakupi puder pa izgledate kao da ste musave.
I peta greška a čini mi se i najveća je što sve te devojke i žene koje sam posmatrala jutros su imale savršeno lice, koje su upropastile nanošenjem previše šminke.
Više puta sam pomenula reč katastrofa ali ne znam kako drugačije da vam opišem jutrašnji maskenbal u tramvaju.
Ja razumem da ako neko ima problematično lice i da treba da nanese proizvode kako bi sakrila nedostatke i to je ok, ali ako imate lice koje nema nedostatke nemojte ga pretrpavati puderima i rumanilima, dovoljno je da na lice stavite malo rumenil i highlighter-a, sjaj za usne i maskara i izgledaćete prelepo i sveže.
Moj predlog za svaku ženu i devojku koja želi da se osveži ujutru sa šminkom je da kupite bilo koju hidrantnu kremu u boji koja vama odgovara i da to nanosite svako jutro, dobra je zato što je krema koja će vam ceo dan hidrirati lice, lagana je i čuvaće vaše lice od UV zračenja, što se tiče rumenila i highlighter-a možete da koristite bilo koje. Ako trenutno nemate sjaj za usne, mozete da nanesete na njih malo labela ili obične kreme kako bi došla do izražaja vaša boja usana.
Kada bude došlo lepo vreme i kada osunčamo naša lica dovoljno je samo da se stavi malo highlighter-a, maskare i nešto na usne i gotovo ponovo ćete izgledati savršeno.
Ako ste već tip devojke koja voli da i po danu nosi jaku šminku ni to nije problem samo vodite računa kako uklapate boje i kako blendate sve to.

Voli vas puno vaša Marija Popović

Gledamo se i na YOUTUBE kanalu

понедељак, 8. април 2019.

LVLY balzam za usne


Dobar dan danas ćemo pričati o jednom fenomenalnom proizvodu koj bih preporučila svima. Reč je o LVLY balzamu za usne koji sam kupila u DM, cena mu je oko 200 dinara.
Iz ove kolekcije imam i LVLY penu za umivanje i tonik.
Kao što znate ne interesuju me puno sastav proizvoda tako da o tome i neću pričati. Ja nikada nisam koristila balzame za usne zato što mi ni jedan nije odgovarao, uglavnom su mi svi balzami isušivali usta i bili su mi lepljivi, i onak sam imala utisak da imam neke mrvice po usnama. Probala sam čini mi se sve proizvođaće balzama za usne na svetu kako bih pronašla najbolji za mene ali nisam uspela.
U potrazi za balzamom za usne kupila sam i ovaj da probam, nisam se nešto puno nadala da će mi odgovarati ali.....




















Kada otvorite balzam prvo što osetite je miris koji je fenmenalan, kada se nanosi balzam se topi na vašim usnama tako da nije potrebno da više puta prelazite sa njim preko usana. Kada ga nanesete osećaj je svilenkast, usne su vam mekane i glatke, ukus balzam je neutralan što mi se jako sviđa jer mi uglavnom smeta ako je ukus balzama naglašen.
Obično balzam za usne nanosim pre spavanja, posle sređivanja lica, preko dana ne nasim balzam zato sto koristim i karmin ili sjaj za usne.
Ujutru kada ustanem i dalje imam tanak sloj balzam na usnama, što mi nikako nije jasno kako opstane posle celonoćnog muljanja po krevetu (inače jako nemirno spavam :-) )
Isto tako balzam koristim i kao piling za usne pre šminanja, nanesem ga na usne i ostavim nekih desetak minuta da usne omekšaju, onda uzmem staru četkicu za zube (koju sam sačuvala i koju koristim samo za to) i blago kružnim pokretima skinem svu mrtvu kožu sa usana, potom obrisem usne papirnim ubrusom i nanesem jos jedan sloj.
Ja sam oduševljena ovim proizvodom i nadam se da će još dugo biti na policama DM-a, preporučujem vam da ga probate sigurno se nećete pokajati.

Hvala vam svima na pažnji, voli vas vaša Marija Popović

Gledamo se i na Youtube kanalu

LVLY Manuka med pena za umivanje


Doba dan drage moje dame, danas ćemo pričati o LVLY peni za umivanje koju sam kupila u DM-u, cena je oko 400 dinala za 100ml pene.
Iz ove kolekcije kupila sma i tonik za čišćenje lica i balzam za usne. O ovim proizvodima pričaćemo u nekom drugom blogu.





















Pena jako lepo miriše i blaga je za lice, ne isušuje kožu i što je najbitnije ne pecka oči. Ja je koristim za skidanje šminke posle čišćenja micelarnom vodom. Nemam šta puno da kažem o ovom proizvodu, jedna dobra neutralna pena za umivanje za sve tipove kože sa predivnim mirisom. Probajte i vi mislim da će vam se svideti.

Voli vas puno vaša Marija Popović

Gledamo se na mom Youtube kanalu

Wet purple makeup look